vrijdag 6 december 2013

Wat te doen met pluizig haar?!

Heb je altijd al gedroomd van mooi, glanzend haar zonder pluis? In dit artikel worden tips gegeven over hoe pluizig haar het best behandeld kan worden. 

Allereerst is het van belang dat je je haar goed verzorgt. Het is belangrijk dat je je haar met een goede shampoo wast, die speciaal gemaakt is voor droog of pluizig haar. Deze shampoo zorgt ervoor dat niet al het vet, dat het haar soepel  houdt gereinigd wordt. Op deze manier blijft er dus een kleine vochtvoorraad aanwezig. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gewone shampoo voor bijvoorbeeld normaal haar, is het haar veel vatbaarder voor invloeden van buitenaf. De positief geladen moleculen die de shampoo bevat, gaan gelijk met de beschadigde plekken in het haar aan de slag. De beschadigde plekken zijn negatief geladen met negatieve moleculen. Tevens is het verstandig om een keer per week een vocht inbrengend haarmasker te gebruiken.

Het gebruik van föhns, stijl- en/of krultangen wordt eigenlijk afgeraden. Door de hoge hitte wordt er veel vocht uit het haar onttrokken. Hierdoor ontstaat meestal pluizig haar. Wil je toch je haar föhnen voordat je weggaat en je haar niet in aan de lucht laten drogen? Gebruik dan altijd een heatprotector (bijv. L’oreal heart Protection €8,49). Gebruik de föhn, stijl- en/of krultang niet op de warmste stand, maar op een koudere stand. Om na het föhnen, stijlen of krullen te voorkomen dat het haar weer pluizig wordt, kan het haar het beste behandeld worden met een olie of wax. Dit zorgt ervoor dat de opstaande haren weer glad worden (bijv. biosilk €11,95).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten